fbpx
Spejderne /

Ungdomsøen

I 2019 åbnede Ungdomsøen på det gamle Middelgrundsfort i Øresund. SPEJDERNE og en række andre partnere og bidragsydere står bag det ambitiøse projekt. Ungdomsøen er i dag en vild oplevelsesplatform og udviklingscenter for Danmarks ungdom, hvor unge kan boltre sig i unikke rammer. Gennem workshops, events, kurser og sociale arrangementer får ungdommen mulighed for at skabe projekter og aktiviteter på eget initiativ. Aktiviteter, der skal sætte de unge i stand til at påvirke samfundet omkring dem positivt.

Udfordringen

To år før selve åbningen af Ungdomsøen, og midt i et massivt byggeprojekt, havde Ungdomsøen brug for en unik og tillokkende identitet, der opbygger tanken om et dragende fællesskab på tværs af ungdomskulturer – helt uden at kunne vise billeder af selve stedet.

Løsningen

Vores tilgang var at gå i tæt dialog med målgruppen og løbende afprøve forskellige retninger. Det endelige resultat er et unikt symbol, der ligner øen set oppefra, men også et symbol, der associerer til bogstavet ‘ø’. Samtidig formidler symbolet den sitrende følelse af vuggende bølger, vand og land, som man mærker i kroppen, første gang man sejler dertil og aner Ungdomsøen i horisonten.

Vi har skabt en større identitet omkring Ungdomsøen ved hjælp af illustrationer, no-nonsense typografi og en energisk farvepalette, der afspejler Ungdomsøens værdier om et inkluderende ungdomsfællesskab. I centrum af det hele er det enklesymbol, som de unge bærer på T-shirts og klistrer på deres laptops. Symbolet repræsenterer en slags hemmelig klub, som man skal kende til – og som rummer uanede muligheder for fremtiden, når man har fundet frem til den.

Skal vi også hjælpe dig

Så tag en uforpligtende snak med:

Tina Holdgård Hansen

COO

26 17 49 31

tina.hansen@otw.dk