fbpx
Danmarks Idrætsforbund / , ,

God forældreadfærd og fokus på frivillige trænere

Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil gerne anerkende det store arbejde, de frivillige trænere udøver, og det gode engagement som idrætsforældrene udviser. Sammen med DIF udviklede og producerede OTW fire film, som alle tager udgangspunkt i at blive en bedre træner eller idrætsforælder.

Baggrund

Danmarks Idrætsforbund (DIF) bevæger Danmark gennem idræt, glæde og frivillighed.

Forbundet har knapt 2 millioner medlemmer og omkring 470.000 frivillige, som lægger en stor del af deres tid og kræfter i idrættens fællesskab. Det samme gør mange idrætsforældre, som i større eller mindre grad lever med fra sidelinjen.

 

 

 

Behov

Danmarks Idrætsforbund vil gerne anerkende det store arbejde, de frivillige trænere udøver, og det gode engagement som idrætsforældrene udviser. Samtidig ønsker forbundet at sætte fokus på, at glæden og samværet er vigtigere end resultaterne.

Derfor har DIF samlet en række tips, guides og kurser på dif.dk, som inspirerer til god forældreadfærd og sætter fokus på videreuddannelse af de mange frivillige trænere.

Opgaven var at få spredt de positive budskaber, skabe refleksion over egen adfærd som træner og forælder samt få gjort opmærksom på de mange brugbare værktøjer.

 

 

Løsning

Sammen med DIF udviklede og producerede OTW fire film, som alle tager udgangspunkt i at blive en bedre træner eller idrætsforælder. Filmene fortælles uden løftede pegefingre, men med glimt i øjet og bygger alle på karikaturer af nogle af de stereotyper, du genkender fra enten træningsbænken, tilskuerpladsen eller omklædningsrummet.

De fire film blev produceret til DIFs egne kanaler – website og social – og er blevet rigtigt godt modtaget af medlemmer, de frivillige trænere og idrætsforældrene.

 

 

 

Se hele frivillig universet her

Som støtte og inspiration har DIF udviklet en række materialer, som kan bruges og tilpasses.

Se hele materialeuniverse hvor forbund og idrætsforeninger gratis kan hente materialer til fx SoMe, forældremøder, plakater til klubhuse m.m.

Ønsker du at vide mere

Så tag endelig fat i

Tina Holdgård Hansen

COO

26 17 49 31

tina.hansen@otw.dk