På cyklen. I toget. I bilen. På arbejde. Under madlavning. Der findes snart ikke et tidspunkt, hvor danskerne ikke forbruger lyd. Ifølge DR’s Medieudvikling lytter hver tredje dansker til podcast hver uge, mens 44 procent lytter engang i mellem.

Små og store organisationer har taget lyduniverset til sig, når det handler om at nå deres medlemmer. Her kan du få inspiration ved at lytte til, hvordan 10 meget forskellige organisationer har grebet lyden an.

3F laver nyhedspodcast hver fredag. Med historier aktuelle fra 3F’s blad og site. Lyt med her.

Børns Vilkår laver både podcast til de voksne, fx ‘Forældre uden filter’, ‘Skærmbarn’ og ‘Forældremødet’ – og til børn og unge, fx ‘Talebeskeder’, ‘Alene’ og ‘Det kender jeg godt’. Lyt med her.

Danmarks Jægerforbund har fx lavet podcast om forskellige typer vildt og om ‘Teknologi og kultur – nu og i fremtiden’. I ‘Podcasts om hund’ har jagthundekonsulent Ove Dam Hedegaard gæster i studiet. Lyt med her.

Dansk Metal har bl.a. podcastserien ‘Det, mænd ikke taler om’ om mænds fysiske og ikke mindst psykiske udfordringer på arbejdspladsen. Serien består af tre cases og en række korte podcast med gode råd. Det er fx ‘Mekanikeren, der selv gik i stykker ‘– om en graviditet, som må afbrydes. ‘Kim skjulte sig bag svejsehjelmen’ – om skilsmisse og kammeratskab og ‘Den dag smedens far døde’. Lyt med her.

Dansk Sygeplejeråd har fx podcast om sygeplejerskers karrievej og den meget omtalte ‘På arbejde i skyggen’ – om sygeplejerskernes usynlige arbejde i psykiatrien. Lyt med her.

DGI producerer podcast til de frivillige om det at være frivillig. Fx ‘Sæt mål, der giver mening’ og ‘Sådan finder du ind til din egen motivation’. Lyt med her.

Djøf har deres eget podcastunivers – Djøfcasts. Her finder man podcast om alle facetter af karrieren fra ledelse over mentorsamtaler til nytten af meditation. Fx
‘Gift med karrieren’, ‘Når stressen rammer’ og ‘Ledelse af køn’. Lyt med her.

Scleroseforeningen har fx ‘Snak sammen om Sclerose’ en serie for børn og unge, som har forældre med sclerose. Værterne er en psykolog og en ung, der selv har sygdommen tæt inde på livet. Under overskriften ‘En verden uden sclerose’ kan man finde både podcast fra andre producenter om emnet og egenproducerede serier. Lyt med her.

Sind Ungdom og Psykiatrifonden har sammen lavet podcastserien ‘Jeg er ikke den eneste’ med episoder om fx præstationspres, stress og ensomhed. Lyt med her.

Ældresagen har et podcastunivers, hvor de i serier behandler emner som demens, sex og afsked. Vi møder bl.a. 77-årige Henrik, som finder kærligheden og serien ‘Vendepunktet’, hvor vidt forskellige medvirkende fortæller om et tidspunkt, der har ændret deres livsbane. Lyt med her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder, og vær den første til at modtage nyheder og inspiration til hvordan lyd kan spille en vigtig rolle i din medlemskommunikation.