Antallet af danskere, der lytter til podcast, er støt stigende. Men hvad er vigtigt for den gode podcast? Her er syv ting, der er værd at vide.

 

1. Emnet er afgørende

Emnet er langt det vigtigste for en god podcast, det viser blandt andet tal fra DR’s Medieforskning. Podcastlytteren er engageret, og blandt andet derfor betyder emne så meget. True Crime har længe toppet på podcast-hitlisterne, men samfund, nyheder og politik er også blandt de mest lyttede emner nu.

 

2. Lytterne går efter genre

Genre er også vigtig, mener over halvdelen af podcastlytterne. Bare tænk på streamingtjenesterne, hvor alle film og serier er inddelt efter genre på forsiden.

 

3. Podcast skaber engagement

Skæver vi til vores naboland Sverige, så viser tal fra Spotify, at 93 procent af svenskerne diskuterer indholdet i podcasts med andre. Podcasts er altså noget, der engagerer og optager os.

 

4. Længden betyder mindre

Mange er optagede af længden, hvis de skal i gang med at producere podcast. Men den betyder mindre, viser erfaringen. Kun 12 procent af podcastlytterne hæfter sig ved en podcasts længde. Hvis indholdet fungerer og er interessant, hænger lytteren på.

 

5. Værten skal vide noget

Værten er selvfølgelig vigtig, men når vi taler værter, så er passion og viden om emnet vigtigere end kendis-faktoren. Faglighed og troværdighed er væsentlig, det viser blandt andet erfaringer fra podcastmediet Heartbeats.

 

6. Video, video…

Billeder er, måske lidt paradoksalt, en vigtig del, når du skal promovere din podcast. Optag video samtidig med, at du optager lyd eller brug andet billedmateriale, når du promoverer din podcast på sociale medier. Det er den måde, du bedst når lytterne.

 

7. De unge elsker lyd

Podcast er en god måde at nå de yngre og travle aldersgrupper. 52 procent af de 19-34-årige lytter til podcast hver uge og tallet er stigende. I Sverige er tallet for denne gruppe 65 procent.

 

52 %

Så mange af de 19-34-årige lytter til podcast hver uge ifølge Gallups Index Danmark.

 

Vil du og din medlemsorganisation vide mere om lydbaseret indhold og podcast, så kontakt Tina Hansen på Tina.hansen@otw.dk